Creatief denken met groepen en teams

Innovatief en creatief aan de slag

Vind je het moeilijk om problemen en uitdagingen op een innoverende manier aan te pakken? Lukt het niet altijd om met je team of een groep 'out of the box' te denken en verval je in oude oplossingen en denkpatronen? Weet je dat er heel wat creatief potentieel zit bij jezelf en anderen, en wil je ontdekken hoe je dat moet aanboren? Of vind je het vooral lastig om een goed idee uit te werken tot een concreet plan waar iedereen mee achter staat? Dan is deze opleiding geknipt voor jou.

 

Effect

Na de opleiding kan je bewust de creatieve schakelaar bij jezelf èn anderen aanzetten. Je ontwerpt sneller nieuwe en originele ideeën, producten en oplossingen. Je past dat toe op eigen praktijkvoorbeelden en gaat met concrete resultaten naar huis. Je kan creatieve sessies in groepen opzetten en begeleiden. Je krijgt een rugzak vol boeiend materiaal en inspirerende methodieken mee. 

 

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor leidinggevenden, stafmedewerkers en begeleiders die groepen en teams creatief willen leren denken en werken.  

 

Programma

 
Creatief denken kan je leren

Veel mensen denken dat creativiteit een aangeboren talent is. Maar niks is minder waar. In het eerste deel van de opleiding ontdek je waarom het soms zo moeilijk is om 'out of the box' te denken en hoe je dat jezelf en anderen kan aanleren. Zo word je beter in het ontwikkelen van nieuwe producten of oplossingen en ben je beter gewapend tegen uitdagingen, complexe problemen of onverwachte situaties.

 • Vastroesten voor gevorderden
 • Uit je hoofd stappen
 • Onverwachte voorbeelden

 

The Gemino Curse: eindeloos brainstormen

Brainstormen is de meest gekende manier van creatief denken: een pak ideeën verzamelen en daar verder mee aan de slag te gaan. Door te denken in de breedte, vergroot je het arsenaal van opties en mogelijkheden. En dat kan met meer dan brainstormen alleen.

 • Succesvolle brainstormsessies opzetten
 • Weten wat je doet voor meer succes
 • Over Supermannen en Paarse Koeien

 

Slow thinking

Brainstormen is een eerste stap van een creatief denkproces, maar er is meer nodig. Door slow te denken, dwing je jezelf en collega's tot meer diepgang en denkkracht. Misschien denk je dat je daarvoor geen tijd hebt, maar het is zo effectief dat je eigenlijk een pak tijd bespaart. Met de tips & tricks in dit onderdeel kan je bovendien meteen aan de slag.

 • Voorbij de grens van het denkbare
 • Associëren en visualiseren
 • Van een berg ideeën naar een uitgewerkt idee

 

Van idee naar creatie

Met een sterk idee alleen, ben je er nog niet. Hoe zorg je voor een succesvol concept en hoe krijg je dat verkocht aan anderen? Waar zitten de valkuilen en hoe kan je die vermijden? En hoe kan je verandering en innovatie stapsgewijs en bewust realiseren?  

 • Groeien in cirkels
 • Anderen overtuigen en engageren
 • Do's en don'ts voor succesvolle innovatie

 

Innoveren met groepen en teams

Creatief denken en innovatief werken doe je niet alleen. Tijdens dit laatste onderdeel leer je creatieve sessies begeleiden met groepen en teams. Na afloop kan je succesvol en op maat van jouw stijl, creatieve workshops opzetten. 

 • Spelregels voor inspirerende sessies
 • Iedereen aan de slag
 • Toolbox voor teams

 

Groepsgrootte en tijdsinvestering

Bij deze training zit je in een groep van maximaal 12 deelnemers. De training duurt 2 dagen. Na de eerste dag bereid je een methodiek voor. 

 

Open aanbod: geplande sessies

Deelnemen aan deze opleiding kan individueel. Schrijf je vandaag nog in, het aantal plaatsen is beperkt!

Antwerpen | 16/01 en 30/01/2019

Wanneer? Woensdag 16 en 30 januari 2019, van 9.30 tot 17.00 uur.

 

Waar? De opleiding gaat door in de trainingsruimte van Tweetakt, Bolwerkstraat 5, 2018 Antwerpen. Alle informatie over bereikbaarheid, vind je hier.

 

Trainer van deze opleiding is Tom Iterbeke.

 

Kostprijs? Meedoen aan de tweedaagse opleiding 'Creatief denken met groepen en teams' kost €850 inclusief cursusmateriaal, lunches, vormingsattest en exclusief 21% BTW. Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille

 

Vroegboekkorting Tot en met 16 november 2018 kan je inschrijven met 10% vroegboekkorting (niet combineerbaar met andere kortingen) en betaal je slechts €765 + btw.

 

Inschrijven kan via onze website. Na de inschrijving heb je twee weken bedenktijd, daarna wordt je inschrijving definitief.

 

Vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren op info@tweetakt.be.

 

Inschrijven

Wrong time | wrong place?

Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief. We houden je op de hoogte van toekomstige data.

Heb je een verzoek voor een nieuwe open training? Laat het ons weten op info@tweetakt.be

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Incompany aanbod

Deze opleiding is beschikbaar als incompany aanbod. Het programma en materiaal worden aangepast aan de behoeften van je medewerkers en de situatie in je organisatie of bedrijf. Zo bereik je meer impact met dezelfde investering. Meer weten? Vraag ons alle informatie en een vrijblijvende offerte.

 

Stuur me informatie over het incompany aanbod