fbpx Creatief en innovatief denken in één dag | Tweetakt

Creatief en innovatief denken in één dag

 

Innovatief en creatief denken kan iedereen 

In de training 'Creatief en innovatief denken' leer je op een doordachte en inspirerende manier 'out of the box' te denken. Je ontdekt een eenvoudige manier om elke uitdaging creatief en innovatief te benaderen. Na afloop kan je bewust je creatieve schakelaar aanzetten en ontwerp je sneller nieuwe en originele ideeën, producten en oplossingen. Je krijgt boeiend materiaal en eenvoudige methodieken mee om dat na afloop te kunnen herhalen.

 

Doelgroep

Iedereen die creatief en innovatief wil leren denken. 

 

Effect

Na afloop kan je moeiteloos je creatieve schakelaar aanzetten en ontwerp je sneller nieuwe en originele ideeën en oplossingen.

 

Programma

 
Creatief denken kan je leren

Veel mensen denken dat creativiteit een aangeboren talent is. Maar niks is minder waar. In het eerste deel van de opleiding ontdek je waarom het soms zo moeilijk is om 'out of the box' te denken en hoe je dat jezelf en anderen kan aanleren. Zo word je beter in het ontwikkelen van nieuwe producten en ben je beter gewapend tegen nieuwe uitdagingen, complexe problemen of onverwachte situaties.

  • Vastroesten voor gevorderden
  • Uit je hoofd stappen
  • Onverwachte voorbeelden

 

The Gemino Curse

Brainstormen is de meest gekende manier van creatief denken: een pak ideeën verzamelen en daar verder mee aan de slag te gaan. Door te denken in de breedte, vergroot je het arsenaal van opties en mogelijkheden. En dat kan met meer dan brainstormen alleen.

  • Succesvolle brainstormsessies opzetten
  • Weten wat je doet voor meer succes
  • Meer inspirerende werkvormen

 

Slow thinking

Brainstormen is een eerste stap van een creatief denkproces, maar er is meer nodig. Door slow te denken, dwing je jezelf en collega's tot meer diepgang en denkkracht. Misschien denk je dat je daarvoor geen tijd hebt, maar het is zo effectief dat je eigenlijk een pak tijd bespaart. Met de tips & tricks in dit onderdeel kan je bovendien meteen aan de slag.

  • Voorbij de grens van het denkbare
  • Associëren en visualiseren
  • Van een berg ideeën naar een uitgewerkt concept
 

 

Groepsgrootte en tijdsinvestering

Bij deze training, zit je in een groep van maximaal 12 deelnemers. De training duurt 1 dag, je krijgt daarna een opdracht mee. Reken op een totale tijdsinvestering van 10 uur. 

 

Incompany aanbod

Deze opleiding is beschikbaar als incompany aanbod. Het programma en materiaal worden aangepast aan de behoeften van je medewerkers en de situatie in je organisatie of bedrijf. Zo bereik je meer impact met dezelfde investering. Meer weten? Vraag meer informatie en een vrijblijvende offerte.