Inspirerende werkvormen voor meetings & vergaderingen

Last van vergadermoeheid?

Zijn vergaderingen soms saai, langdradig en niet efficiënt? Worden agendapunten steeds op dezelfde manier behandeld? Zijn deelnemers weinig actief en wil je daar verandering in brengen? Of wil je simpelweg je arsenaal werkvormen uitbreiden zodat je vergaderingen en agendapunten op een boeiende manier kan begeleiden? Dan is deze workshop geknipt voor jou!

 

Boeiende en inspirerende vergaderingen

Tijdens deze workshop ontdek je een pak werkvormen om te gebruiken tijdens je meeting, vergadering of de bespreking van een agendapunt. Je probeert die meteen uit en krijgt alle tips en materiaal om ze te kunnen herhalen tijdens eigen vergaderingen.

Je leert bovendien hoe je zelf originele, innovatieve werkvormen kan ontwerpen op maat van de deelnemers en het doel dat je wil bereiken. Na de sessie, begrijp je hoe je met jouw aanpak en stijl kan zorgen voor meer inspiratie, dynamiek en betrokkenheid van deelnemers.

 

Doelgroep

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die vergaderingen of agendapunten op een boeiende en inspirerende manier wil opzetten en begeleiden. Ben je zelf trainer of consultant en wil je leren van onze aanpak? Neem in dat geval vooraf even contact met ons op.

 

Programma

Je vult vooraf een korte intake in en verzamelt voorbereidend materiaal van recente en geplande vergaderingen en agendapunten. Je brengt informatie over je favoriete werkvorm mee.

 

Doelgericht vergaderen en werken aan betrokkenheid

Je maakt vandaag kennis met een heleboel werkvormen. En waarschijnlijk ken je er zelf ook een paar. Maar wat zorgt er nu voor dat een werkvorm ‘werkt’? En hoe kies je de allerbeste?

 • Weten wat je wil
 • Zes goede redenen om een werkvorm te gebruiken
 • Goed fout

 

Toolbox werkvormen voor meer betrokkenheid en effect

Inspiratie nodig? Dan ben je aan het juiste adres. Je ontdekt een breed gamma aan werkvormen, probeert die uit en krijgt alle informatie en materiaal om dat later te kunnen herhalen met je eigen groep of team.

 • ‘Doel op scherp’, ‘Visualiseren’ en ‘Kettingzagen’
 • Werkvormen om iedereen te betrekken op korte tijd
 • Fijne discussies op het scherpst van de snee
 • Over dictaturen en volkstribunalen: samen beslissingen nemen
 • IJzersterke modellen voor een hele vergadering

 

Een dynamische aanpak ontwikkelen op maat van je eigen stijl

Je methodiek is niet het enige instrument om te zorgen voor meer dynamiek en betrokkenheid. Met een sterke aanpak die past bij je eigen stijl, versterk je het effect en resultaat van elke methodiek.

 • Heldere en engagerende instructies geven
 • Begeleiden in stappen
 • Zorgen voor focus, structuur en dynamiek

 

Werkvormen aanpassen en ontwerpen

Bestaande werkvormen zijn zelden ‘perfect’. Als je weet hoe je werkvormen kan aanpassen, geeft dat heel wat meer mogelijkheden. In dit laatste onderdeel leer je bovendien ook zelf creatieve werkvormen ontwerpen, die perfect passen bij jouw doel en publiek.

 • De juiste werkvorm kiezen
 • Knippen, plakken en bijsturen
 • Zelf creatieve en innovatieve werkvormen ontwerpen.

 

Begeleiders

Deze workshop wordt begeleid door Wen Geerts. 

 

Geplande sessies

Interesse om deel te nemen aan deze sessie? Schrijf je vandaag nog in, het aantal plaatsen is beperkt!

Antwerpen | 18 januari 2018

Wanneer? Donderdag 18 januari 2018 van 9.30 tot 17.00 uur. 

 

Waar? De opleiding gaat door in de tijdelijke trainingsruimte van Tweetakt, Vleminckveld 76, 2000 Antwerpen. Openbaar vervoer en parkeermogelijkheid op wandelafstand. Alle informatie over bereikbaarheid, vind je hier.

 

Begeleider van deze workshop is Wen Geerts (Tweetakt, Kanteling).

 

Kostprijs? Deelnemen aan deze workshop kost €375 inclusief cursusmateriaal en broodjeslunch en exclusief 21% BTW. Deze workshop komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille.

 

Inschrijven kan via onze website. Na de inschrijving heb je twee weken bedenktijd, daarna wordt je inschrijving definitief.

 

Vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren op info@tweetakt.be.

 

Inschrijven

Antwerpen | 20 juni 2018

Wanneer? Woensdag 20 juni 2018 van 9.30 tot 17.00 uur. 

 

Waar? De opleiding gaat door in de trainingsruimte van Tweetakt, Bolwerkstraat 5, 2018 Antwerpen. Openbaar vervoer en parkeermogelijkheid op wandelafstand. Alle informatie over bereikbaarheid, vind je hier.

 

Begeleider van deze workshop is Tom Iterbeke.

 

Kostprijs? Deelnemen aan deze workshop kost €375 inclusief cursusmateriaal en broodjeslunch en exclusief 21% BTW. Deze workshop komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille.

 

Vroegboekkorting Tot en met 20 april 2018 kan je inschrijven met 10% vroegboekkorting (niet combineerbaar met andere kortingen).

 

Inschrijven kan via onze website. Na de inschrijving heb je twee weken bedenktijd, daarna wordt je inschrijving definitief.

 

Vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren op info@tweetakt.be.

 

Inschrijven

Wrong time | wrong place?

Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief. We houden je op de hoogte van toekomstige data.

Heb je een verzoek voor een nieuwe open training? Laat het ons weten op info@tweetakt.be

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Op maat van jouw team?

Je kan deze workshop ook op vraag én op maat van je team organiseren. Je gaat in dat geval meteen aan de slag met actuele agendapunten en slaat twee vliegen in één klap. Je leert de werkvormen kennen en gebruiken en hebt meteen een succesvolle vergadering achter de rug.

 

Stuur me informatie over een aanbod op maat