Inspirerende werkvormen voor vergaderingen en meetings

Leer creatief en inspirerend vergaderen.
Incompany workshop op maat. Dagdeel of 1 dag.

 • Vermijd saaie en futloze meetings.
 • Haal meer uit besprekingen en vergadertijd.
 • Zorg voor meer dynamiek, betrokkenheid en engagement.
 • Ontdek meer dan 20 werkvormen.
 • Leer tools ontwerpen op maat van je groep en onderwerp.
 • Boeiende en inspirerende vergaderingen

  Zijn vergaderingen soms saai, langdradig en niet efficiënt? Worden agendapunten steeds op dezelfde manier behandeld? Zijn deelnemers weinig actief en wil je daar verandering in brengen? Of wil je simpelweg je arsenaal werkvormen uitbreiden zodat je vergaderingen en agendapunten op een boeiende manier kan begeleiden? Dan is deze workshop geknipt voor jou!

   

  Iets voor jou?

  Deze workshop is bedoeld voor iedereen die vergaderingen of agendapunten op een boeiende en inspirerende manier wil opzetten en begeleiden. 

   

  Wat leer je?

  Tijdens deze workshop ontdek je een pak werkvormen om te gebruiken tijdens je meeting, vergadering of de bespreking van een agendapunt. Je probeert die meteen uit en krijgt alle tips en materiaal om ze te kunnen herhalen tijdens eigen vergaderingen.

  Je leert bovendien hoe je zelf originele, innovatieve werkvormen kan ontwerpen op maat van de deelnemers en het doel dat je wil bereiken. Na de sessie, begrijp je hoe je met jouw aanpak en stijl kan zorgen voor meer inspiratie, dynamiek en betrokkenheid van deelnemers.

   

  Slim vergaderen?

  Wil je vooral leren hoe je sterke vergaderingen opzet en leidt? Dan kan je terecht in de opleiding 'slim vergaderen'.

 • Doelgericht vergaderen en werken aan betrokkenheid

  Je maakt vandaag kennis met een heleboel werkvormen. En waarschijnlijk ken je er zelf ook een paar. Maar wat zorgt er nu voor dat een werkvorm echt werkt? En hoe kies je de allerbeste?

  • Weten wat je wil.
  • Zes goede redenen om een werkvorm te gebruiken.
  • Goed fout.

   

  Toolbox en werkvormen voor meer betrokkenheid

  Inspiratie nodig? Dan ben je aan het juiste adres. Je ontdekt een breed gamma aan werkvormen, probeert die uit en krijgt alle informatie en materiaal om dat later te kunnen herhalen met je eigen groep of team.

  • ‘Doel op scherp’, ‘Visualiseren’ en ‘Kettingzagen’.
  • Werkvormen om iedereen te betrekken op korte tijd.
  • Fijne discussies op het scherpst van de snee.
  • Over dictaturen en volkstribunalen: samen beslissingen nemen.
  • IJzersterke modellen voor een hele vergadering.

   

  Een dynamische aanpak op maat van je eigen stijl

  Je methodiek is niet het enige instrument om te zorgen voor meer dynamiek en betrokkenheid. Met een sterke aanpak die past bij je eigen stijl, versterk je het effect en resultaat van elke methodiek.

  • Heldere en engagerende instructies geven.
  • Begeleiden in stappen.
  • Zorgen voor focus, structuur en dynamiek.

   

  Werkvormen aanpassen en ontwerpen

  Bestaande werkvormen zijn zelden perfect. Als je weet hoe je werkvormen kan aanpassen, geeft dat heel wat meer mogelijkheden. In dit laatste onderdeel leer je bovendien ook zelf creatieve werkvormen ontwerpen, die perfect passen bij jouw doel en publiek.

  • De juiste werkvorm kiezen.
  • Knippen, plakken en bijsturen.
  • Zelf werkvormen ontwerpen.
 • Incompany of inhouse opleidingen zijn maatwerk

  Voor elke incompany opleiding of training werken we een leertraject op maat uit. We kiezen een aanpak die haalbaar is voor u en de deelnemers. En die de impact en het rendement van de opleiding maximaliseert. 

   

  Intake en voorbereiding

  We vertrekken bij de opleiding van uw noden en verwachtingen. We bekijken met u het ontwerpprogramma en alle mogelijkheden. Op basis daarvan verfijnen we en stellen we een breder voor- en natraject voor. Dat is steeds inbegrepen in de kostprijs van de opleiding.

   

  Opstart en opdracht

  Indien haalbaar, worden deelnemers bevraagd met een korte, schriftelijke intake. Daarnaast krijgen ze van de trainer een voorbereidende opdracht. Die vraagt maximaal een uur van hun tijd. Op die manier komen ze helemaal voorbereid aan de start.

   

  Ervaringsgericht leren

  Tijdens de opleiding starten we vanuit de eigen voorbeelden en praktijk van de deelnemers. Theorie, tips en handvatten zijn praktisch en meteen toepasbaar. Deelnemers gaan vooral veel doen en oefenen. Dat betekent dat ze na afloop met concrete handvatten en oplossingen naar huis gaan.

   

  Meer ROI dankzij opvolging en transfer

  In enkele opvolgmails krijgen deelnemers extra materiaal, opdrachten en tips. Die zorgen ervoor dat ze blijven oefenen en toepassen in de praktijk. We adviseren u bovendien over extra stappen die u zelf kan zetten om uw return on investment (ROI) te versterken.

   

  Nazorg

  Tot zes maanden na afloop, blijft de trainer beschikbaar voor aanvullende vragen van zowel de opdrachtgever als de deelnemers.

 • Inhouse of incompany? Alleen maar voordelen!

  Al onze opleidingen kan u organiseren binnen uw organisatie of bedrijf. Dat heeft zo zijn voordelen: doorgedreven maatwerk, meer impact en de kans om extra rendement te halen uit uw investering.  

   

  Op maat van uw medewerkers en teams

  We werken elk programma uit op maat van uw medewerkers en teams. De inhoud selecteren we samen met u. Zo kan u specifieke accenten leggen. Aanpak en materiaal wordt bovendien aangepast aan de werking van uw organisatie of bedrijf.

   

  Meer impact

  We zoeken met u naar manieren om de impact van de opleiding te versterken. We helpen u in het motiveren van deelnemers en bieden extra mogelijkheden om de transfer nadien te maximaliseren. Zo bereikt u meer resultaat, zonder extra kosten.

   

  KMO-portefeuille

  Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Indien u hierop beroep kan doen, bespaart uw bedrijf tot 30 of 20% op de uiteindelijke kostprijs.

   

  Korting voor socialprofitorganisaties en de publieke sector

  Wil u opleiding organiseren in de zorg, de culturele sector, een overheidsinstelling of een andere socialprofitorganisatie? Dan kan u rekenen op 20% korting, zowel voor incompany opleidingen als in open aanbod. 

   

  Offerte en voorstel op maat

  Contacteer ons met uw vraag. We bezorgen u binnen de week een ontwerpprogramma en vrijblijvende offerte.

   

  Contacteer ons