Over tweetakt

Echt maatwerk

Co-creatie met de opdrachtgever en werken met eigen praktijk van de deelnemers. Dat zijn de uitgangspunten van elk traject. Zo garanderen we echt maatwerk. 

Met de opleiding die we voor u ontwerpen, mikken we op een maximale, blijvende impact. Centraal staat het trainen van vaardigheden in eigen situaties. De doorgedreven voorbereiding en nazorg, en de uitgebreide afstemming met de organisator van de opleiding, zorgen voor een blijvend effect.

Blended learning

Leren in tijden van corona

Zal de wereld er anders uitzien na corona? Geen idee. Een eenvoudiger vraag is: hoe willen wij eruitzien na deze crisis? 

Wanneer dit helemaal achter de rug is, gaat tweetakt opnieuw voluit voor face-to-face coaching en advies. En blended learning waar fysiek samenkomen een centrale plaats inneemt. 

Omdat we meer dan ooit geloven in de kracht van samen leren en ontwikkelen in groep. Omdat elkaar echt kunnen zien en horen een meerwaarde is. En vooral: omdat we jullie missen. We missen de inzichten uit een persoonlijk verhaal. We missen de zucht van opluchting en de bulderlach. We missen de mens achter het beeld.

Maar zover zijn we natuurlijk nog niet. 
 

Er is altijd een plan B

In afwachting van die dag willen we jullie blijven helpen en versterken waar het kan. Daarom hebben we drie alternatieven in de steigers gezet. 

  • Plan B: leren in virtual classrooms.
  • Plan C: coaching en advies op afstand.
  • Help@tweetakt: als je iets anders nodig hebt.
“ We garanderen u dat we naar u luisteren, doen wat we beloven en niet stoppen voor u tevreden bent.”
Tom Iterbeke
Zaakvoerder tweetakt

Sterke trainers

Knappe programma’s verdienen de beste trainers. Expertise, gedrevenheid en vakmanschap staan daarbij centraal.

De trainers die tweetakt inzet, zijn complementair op basis van expertise en ervaring. Ze delen dezelfde visie op leren en het onvoorwaardelijke optimisme en geloof in de mensen die we trainen. Cruciaal is het talent om actief in te spelen op de vragen en noden van de groep deelnemers.

Onze trainers scholen zich continu bij, delen methodieken en expertise, observeren bij elkaar, dagen elkaar uit en zijn steeds op zoek naar nieuwe invalshoeken om van elke training een succes te maken. 

Evidence based

In onze trajecten bewaken we de wetenschappelijke onderbouwing van de opbouw en modellen die we gebruiken. Zo trainen we volgens de methode van Karin de Galan. Die is niet alleen enorm effectief. Ze vindt ook volop steun in het onderzoek van Albert Bandura. 

Zichtbare verandering in de praktijk van deelnemers is het ondubbelzinnige einddoel van elk traject. Door met eigen voorbeelden aan de slag te gaan, dwingen we onszelf en deelnemers om gericht en met focus aan de slag te gaan.

Getuigenissen

Karolien De Mot
Kantoorverantwoordelijke • Sodalis

Op drie dagen tijd heb ik enorm veel bijgeleerd over leiderschap, management en coaching. Het lukt me eindelijk om weerstand te counteren en veranderingen te realiseren in mijn team.

Shanna François
Projectmedewerker HR • UZ Gent

Als startende leidinggevende vind ik de opleiding Coachend leidinggeven heel zinvol: we zagen telkens kort een theoretisch kader om dan in duo’s een situatie waarmee we in realiteit geconfronteerd worden, voor te bereiden en te oefenen.

Ferdi Sutcu
Regional Manager • DSM Keukens

Zeer leerrijk. Opleiding op maat van je eigen werkomgeving/werksituaties. Zeer praktijkgericht. Een echte aanrader.

Sabrina Dal Zotto
HR Coördinator • de Rand

De opleiding coachend leidinggeven (...) vormde een mooi geheel met zeer praktische methodes/tips die je vrijwel direct kunt gebruiken. 

Inge Hernie
Study Manager • Valesta

De principes werden heel helder gebracht, met veel direct bruikbare tips. Een heel leerrijk moment was het coachen in kleine groep. Een aanrader. Ik kijk uit naar het opvolgmoment dat inbegrepen is bij deze cursus.

Inge de Wolf
Leidinggevende • Formaat vzw

Ik volgde de opleiding coachend leidinggeven bij tweetakt en ik ben heel tevreden. De opleiding is heel praktijkgericht, en direct toepasbaar tijdens mijn dagelijks werk. De driedaagse bood een goed evenwicht tussen de theorie en oefeningen om hiermee in de groep aan de slag te gaan. Ik heb ook veel geleerd van de voorbeelden van de andere groepsleden. Begeleider Tom is een zeer goede lesgever, hij geeft interessante voorbeelden uit zijn eigen ervaring, stelt goede vragen en zorgt voor een fijne en open sfeer. Een aanrader voor startende en ervaren leidinggevenden.

Eefje Lepère
Vormingsverantwoordelijke • Zwijndrecht

De opleidingen waren een schot in de roos. De reacties van de deelnemers waren zeer positief. Bijna iedereen had wel iets bijgeleerd. Een echte aanrader. 

Isabel Van de Weyenberg
Project Leader • Flanders Make

Coachend leidinggeven was één van de meest toepasbare opleidingen die ik al gevolgd heb. De cursus was goed opgebouwd, met telkens enkele weken ertussen zodat je tijd had om toe te passen wat je had opgepikt in de les.

Goia Ruthe
Consulente • Het Poetsbureau

De opleiding was een echte eyeopener. Heel leerrijk en interessant. Zeker aan te raden!

Dries Van Dyck
Coördinator • Kras Jeugdwerk

Ik volgde een driedaagse rond coachend leidinggeven. Het was een zeer leerrijke opleiding die erg op de praktijk gericht was. Ik kreeg zeer veel info en omdat ik die info steeds kon toepassen op mijn eigen praktijk kreeg ik veel energie van deze opleiding. Ik ging elke dag huiswaarts met concrete to do's als leidinggevende.