fbpx Cursus Boeiend en Ontspannen Presenteren | Tweetakt

Cursus Boeiend en Ontspannen Presenteren

Training presentatietechnieken: leer boeiend en ontspannen presenteren

In de cursus presentatietechnieken leer je presenteren op een overtuigende en ontspannen manier. Of dat nu tijdens een vergadering is of voor een grote zaal. Je leert je op de juiste manier voor te bereiden en oefent tips & tricks die ervoor zorgen dat je meer houvast hebt en zelfzeker overkomt.

Je ontdekt technieken om je stem en lichaamstaal beter in te zetten. Na afloop kan je bovendien PowerPoint en andere tools op een boeiende en effectieve manier gebruiken. Je leert ook hoe je kan reageren op vragen of kritiek uit de zaal, zonder dat je daarbij de rest van de deelnemers of je eigen verhaallijn kwijtraakt.

Zo vermijd je dat deelnemers afhaken. En kan je beter antwoorden op lastige vragen of opmerkingen uit het publiek.  

 

Doelgroep

De training is bedoeld voor iedereen die boeiend en ontspannen wil leren spreken voor grote of kleine groepen.

 

Effect

Na afloop kan je elke presentatie doordacht voorbereiden. Je kan een boeiend verhaal brengen voor je publiek. Je presentaties zijn helder en hebben meer impact. Je hebt meer houvast en bent minder nerveus. Je weet hoe je kan reageren op lastig gedrag of vragen uit het publiek. Je kent je eigen sterktes, werkpunten en hoe je die laatste kan aanpakken. Je leert stemtechnieken en werkt aan je lichaamstaal. Je hebt een presentatie uitgewerkt die je ook echt kan gebruiken. Je hebt die uitgeprobeerd in kleine groep en krijgt individuele feedback.

 

Programma

Presenteren met impact

Verveelde gezichten, afgeleide deelnemers die op hun gsm tokkelen, gezucht en gepuf. Soms lijkt het wel alsof je presentatie een strafkamp is voor collega’s en deelnemers. Hoe zorg je ervoor dat je publiek van bij het begin zin heeft in wat je te vertellen hebt?

 • Weten wat je aan het doen bent
 • Je perspectief veranderen: what’s in it for them?
 • Engagement vragen en krijgen

 

Heldere en boeiende presentaties

Ken je dat gevoel: het begon allemaal boeiend, maar na verloop van tijd heb je geen idee meer waarover het gaat? Je hoofd wordt zwaar en langzaam maar zeker haak je af. Hoe kan je dat vermijden voor jezelf én je deelnemers?

 • Zet een boom op voor een heldere structuur
 • Doordacht keuzes maken
 • Presenteren in lussen
 
Je zenuwen de baas

Angstzweet, te snel praten, angstvallig naar je voorbereiding staren, aarzelend antwoorden… Ontspannen presenteren is niet iedereen van nature gegeven. Hoe zorg je er voor dat je je zenuwen de baas bent? En hoe ontwikkel je een eigen, aangename presentatiestijl?

 • Kies je gevechten: ontdek je sterktes en cruciale verbeterpunten
 • Rust inbouwen in 3 eenvoudige stappen
 • Ontwerp je eigen reddingsboei

 

Probleemloos omgaan met moeilijk vragen en lastig gedrag

‘Daar ben ik het echt niet mee eens!’ ‘Was dat ook zo in 2008?’ ‘Mag ik al even onderbreken?’ Lastig aan presentaties, is dat je ze niet voor een lege zaal houdt. Wat doe je met lastige vragen? En hoe reageer je als een deelnemer je presentatie stoort?

 • Open, eerlijk en authentiek reageren
 • Autoriteit opbouwen
 • Eerste hulp bij lastig gedrag

 

Workshop stemgebruik en lichaamstaal

Bibberstemm, zwaaiende handjes en veel ge-euhm. Bij een ander valt het op, maar hoe krijg je het zelf onder controle? En hoe kan je je stem en houding gebruiken om je presentatie extra kracht bij te zetten? je leert de knepen van het vak met enkele inspirerende oefeningen.

 • Lucht voor je stem (en tegen de stress)
 • Krachtig presenteren
 • Aan de slag

 

Je eigen presentatie

The proof of the pudding.... je bereidt een eigen presentatie voor en geeft die in kleine groep. Zo haal je nog meer uit de opleiding.

 • Individuele feedback van de trainer en collega's
 • Een video opname om thuis te bekijken
 • meteen verbeteren van werkpunten

 

Groepsgrootte en tijdsinvestering

Bij de training in open aanbod, zit je in een groep van maximaal 8 deelnemers. Incompany kan met groepen tot 10 deelnemers. De training duurt 2 dagen. Na de eerste dag bereid je een presentatie voor. 

 

Open aanbod: geplande sessies

Deelnemen aan deze opleiding kan individueel. Schrijf je vandaag nog in, het aantal plaatsen is beperkt!

Antwerpen | 13/03 en 27/03/2019 (Volzet - wachtlijst)

Wanneer? Woensdag 13 en 27 maart 2019, van 9.30 tot 17.00 uur.

 

Waar? De opleiding gaat door in de trainingsruimte van Tweetakt, Bolwerkstraat 5, 2018 Antwerpen. Alle informatie over bereikbaarheid, vind je hier.

 

Trainer van deze opleiding is Inneke Geerts.

 

Kostprijs? Meedoen aan de tweedaagse opleiding 'Boeiend en ontspannen presenteren' kost €850 inclusief cursusmateriaal, lunches, vormingsattest en exclusief 21% BTW. Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille

 

Inschrijven kan via onze website. Na de inschrijving heb je twee weken bedenktijd, daarna wordt je inschrijving definitief.

 

Vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren op info@tweetakt.be.

 

Inschrijven

Antwerpen | 11/06 en 21/06/2019

Wanneer? Dinsdag 11 juni en vrijdag 21 juni 2019, van 9.30 tot 17.00 uur.

 

Waar? De opleiding gaat door in de trainingsruimte van Tweetakt, Bolwerkstraat 5, 2018 Antwerpen. Alle informatie over bereikbaarheid, vind je hier.

 

Trainer van deze opleiding is inneke Geerts.

 

Kostprijs? Meedoen aan de tweedaagse opleiding 'Boeiend en ontspannen presenteren' kost €850 inclusief cursusmateriaal, lunches, vormingsattest en exclusief 21% BTW. Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille

 

Vroegboekkorting Tot en met 11 april 2019 kan je inschrijven met 10% vroegboekkorting (niet combineerbaar met andere kortingen) en betaal je slechts €765 + btw.

 

Inschrijven kan via onze website. Na de inschrijving heb je twee weken bedenktijd, daarna wordt je inschrijving definitief.

 

Vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren op info@tweetakt.be.

 

Inschrijven

Wrong time | wrong place?

Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief. We houden je op de hoogte van toekomstige data.

Heb je een verzoek voor een nieuwe open training? Laat het ons weten op info@tweetakt.be

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Incompany aanbod

Deze opleiding is beschikbaar als incompany aanbod. Het programma en materiaal worden aangepast aan de behoeften van je medewerkers en de situatie in je organisatie of bedrijf. Zo bereik je meer impact met dezelfde investering. Meer weten? Vraag ons alle informatie en een vrijblijvende offerte.

 

Stuur me informatie over het incompany aanbod